top of page

Respeqt

Pågående projekt

Fyra planscher och fyra Artist's Books tillägnade Elin Wägner, Greta Thunberg, Hilma af Klint och Ella Hoffström. De ingår i en serie ”porträtt” där jag kommer att tillägna kvinnor, som förtjänar respekt för sina livsgärningar, varsin plansch och varsin bok. Det är kvinnor som jag valt ut för att jag känner lite extra för dem, kanske rent av har en personlig koppling till på det ena eller andra sättet. Projektet ska jag arbeta med under flera år framöver.

Jag jobbar med grafik, papper, broderi och bokbinderi som arbetsmetoder. Just nu färdigställer jag material för tryckning för kvinna nummer fem i ordningen.

Utställning på Grafiska sällskapet

”De fyra första” har jag kallat min utställning på GS. Mitt mål är att skildra tretton kvinnor.  Jag visar nu ett delmål med de fyra första kvinnorna. Upprinnelsen till projektet är #metoo och ett besök på Brooklyn Museum där jag såg Judy Chicagos installation ”The Dinner Party”. Båda händelserna inträffade hösten 2017. Sen dess har jag jobbat med ett ”eget” TDP med grafik och Artists Books.


Lotta Frost 
Våren 2023

Artists Book tillägnad Elin Wägner

Artists Book tillägnad Greta Thunberg

Artists Book tillägnad Hilma af Klint